Arbeidet i Colombia

Colombia byr på vakker natur og vakre mennesker, enorm livsglede og kulturrikdom. Samtidig er samfunnet preget av mye fattigdom og dyp konflikt. Misjonskirken Norge har et sterkt engasjement i landet.
Arbeidet i Colombia

Colombia er det tjenestelandet der Misjonskirken Norges arbeid er størst, og starten var allerede i 1981. I dag er det dette landet vi har flest utsendte arbeidere i, og her støtter vi mange diakonale prosjekter, bibelskole, ledertrening og menighetsplanting.

Misjonskirkene i Colombia er ganske ulike både i alder, størrelse og beliggenhet. De fleste ligger i store byer, men det finnes også små landsbymenigheter. Både i storbyen og på landsbygda har de lang tradisjon for å engasjere seg diakonalt i lokalsamfunnet. Hånd i hånd med menighetsarbeidet drives det blant annet barneskoler, SFO, rettighetsarbeid for kvinner og internflyktninger, og rehabilitering for barn utsatt for rus og omsorgssvikt. Dette har gitt menighetene god integritet i sine nabolag, og mange mennesker får sine liv forandret gjennom arbeidet som drives.

Starten. El Pacto-kirken kom til Colombia på siste del av 1960-tallet. Unge ledere kom fra nabolandet Ecuador for å studere teologi i Colombias nest største by Medellín. Dette ble begynnelsen på Misjonskirken i Colombia, hvor det først kom amerikanske og siden norske misjonærer. Selv om den første misjonskirken ble startet allerede på sekstitallet, er Misjonskirken i Colombia (FIPEC) en ung organisasjon som fikk offentlig godkjenning først i 2009. FIPEC satser friskt fram mot femtiårsjubileet i 2018. De vil plante flere menigheter, se vekst i eksisterende menigheter og de ønsker å sende misjonærer til andre land. Utfordringen er å ha nok sunne og gode ledere og pastorer til denne satsingen.

Misjonskirken Norge spesielt satser spesielt i hovedstaden Bogotá, kystbyen Barranquilla og i Medellin. Her samarbeider colombianske menighets- og sosialarbeidere med norske misjonærer om blant annet menighetsplanting og utvikling av diakonale prosjekter. Vi ønsker å bidra til vekst, ledertrening og pastorutdanning i Colombia gjennom å støtte den nasjonale misjonskirken FIPEC, bruke misjonærer strategisk i leder- og pastorutvikling samt bidra i utviklingen av sosiale prosjekter.

Din gave har betydning. Støtt dette prosjektet med en pengegave allerede nå. Takk for gaven som du gir!

Se våre prosjekter i Colombia - klikk her.

 

Gi en gave til vårt arbeid i Colombia

Gå til prosjektoversikten og velg hvilke prosjekter du vil støtte, eller gi en gave til arbeidet i Colombia her.

 

Gi en gave!  Bli fast giver!

 

Fakta Colombia

Flateinnhold: 1 141 748 km²

Innbyggertall: 48 millioner

Hovedstad: Bogotà

Språk: spansk + lokale språk i Amazonasregionen

Beliggenhet: Colombia er det eneste landet i Sør-Amerika som grenser til både Stillehavet og Det karibiske hav. 

Arbeidet: FIPEC (Misjonskirken i Colombia) er vår samarbeidskirke og har i dag rundt 40 menigheter med 3-4 000 medlemmer. Vi støtter rehabiliteringsarbeid for rusutsatte barn og voksne, samt rettighetsarbeid for kvinner og internflyktninger. Vi støtter også menighetsutvikling og nyplantinger. Fra og med 2017 har vi to misjonærpar pluss frivillige arbeidere i landet.
 

Powered by Cornerstone